Pysznie i zdrowo!
Spotkanie lokalne w Luszowicach „Zdrowo i kolorowo – Dzień Owoca” zorganizowane w Filii w Luszowicach w ramach projektu „Wiejki TREK – literackie i kulturowe oblicza wsi” przypomniało najmłodszym o tradycji robienia owocowych przetworów przez nasze babcie (konfitury, dżemy, kompoty) oraz pokazało, jak ważne miejsce zajmują owoce w naszym codziennym życiu.
Podczas spotkania wspólnie z Panią Natalią Jekiel z Centrum Dietetycznego Natur House w Chrzanowie przygotowaliśmy owocową sałatkę, a dzięki uprzejmości lokalnej Piekarni z Luszowic, której początki działalności sięgają 1982 roku, na koniec spotkania wszyscy mogli skosztować najlepszego owocowego ciasta na świecie.
Zobaczcie jak było pysznie:
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego