Jesienne warsztaty z dietetykiem – relacja

14 listopada w ramach Światowego Dnia Cukrzycy odbyło się w bibliotece w Pogorzycach spotkanie oraz warsztaty kulinarne z dietetykiem Agnieszką Mendyk.

Światowy Dzień Cukrzycy został ustanowiony w 1991 roku przez Międzynarodową Federację Diabetologiczną.Podczas spotkania mogliśmy się dowiedzieć, w jaki sposób zapobiegać powstawaniu cukrzycy lub ograniczać jej skutki z pomocą odpowiedniej diety.
Wśród jesiennych przysmaków o właściwym indeksie glikemicznym, jakich mieliśmy okazję spróbować znalazły się pasta z pieczonej dyni i suszonych pomidorów, koktajl dyniowy i jesienna aromatyczna herbata. W trakcie warsztatów kulinarnych uczestnicy mieli okazję stworzyć własne dietetyczne deserki.
Było inspirująco, pysznie i kolorowo.
Dla tych, którzy nie mogli wziąć udziału w warsztatach w bibliotece w Pogorzycach czekają przepisy na pyszne jesienne przysmaki.

Jeśli szukacie inspiracji dotyczących zdrowego odżywiania zajrzyjcie koniecznie na profil: 

https://www.facebook.com/www.agnieszkamendyk/

Scroll to Top